WasteBill pentru Specialiști De mediu

Gestiunea Deșeurilor Digitalizată

Transformă modul în care efectuezi gestiunea deșeurilor. Digitalizează-ți munca, economisește timp și deblochează-ți potențialul de productivitate, cu WasteBill.

BENEFICII SPECIALIȘTI

Cum te ajută WasteBill

Digitalizezi procesul de gestiune deșeuri

WasteBill este un instrument smart de gestiune a deșeurilor, care digitalizează și automatizează o mare parte din fluxurile implicate în gestiunea deșeurilor, prin înlocuirea nenumăratelor hârtii, tabele, fișiere word și excel cu o platformă automatizată, ce respectă formatul cadru din lege.

Digitalizarea procesului de gestiune te ajută să previi riscul de eroare umană și să economisești timp, prin calcule automate și preluarea datelor deja introduse.

digitalizare-gestiune-deseuri

Economisești timp și energie

Gestiunea deșeurilor ținută cu pixul și hârtia sunt consumatoare de timp și resurse umane. Utilizarea platformei WasteBill îți diminuează considerabil timpul alocat întocmirii evidenței lunare a deșeurilor.

Cu un input minim, preliminar de date, aplicația WasteBill generează automat evidența lunară a gestiunii deșeurilor, precum și rapoartele anuale care trebuie depuse la autoritățile de mediu.

 

Îți poți crește veniturile

Timpul economisit prin automatizări poate fi alocat dezvoltării afacerii sau gestionării mai multor conturi de clienți, care să-ți crească veniturile.

În plus, prin WasteBill ai acces gratuit la WasteBill Marketplace, care este o platformă de promovare a serviciilor specialiștilor de mediu și care îți oferă acces la mai mulți clienți.

Creste veniturile cu Wastebill

Ai siguranța datelor

Platforma înlocuiește documentele word, tabele și excel-uri care se pot rătăci, cu o platformă sigură și automatizată, care păstrează formatul cadru legal.

Cu WasteBill datele tale sunt în siguranță. Ai un cont securizat, multi-user, pentru fiecare client din portofoliu, la care ai acces de oriunde și oricând.

Înveți de la Experți de Mediu și Specialiști de Marketing

În Academia de Mediu WasteBill, înveți cum să-ți dezvolți cariera și/ sau afacerea în acest domeniu.

Înveți:

 • strategii dovedite de îmbunătățire a procedurilor de lucru, pe care experții în mediu le aplică în practicile lor de zi cu zi;
 • trucuri și strategii de marketing, specifice nișei serviciilor de mediu, de la specialiștii noștri de marketing;
 • cum să te promovezi și cum să atragi mai mulți clienți.
Academia de Mediu

Wastebill One-Stop Shop

O singură unealtă

pentru mai multe facilități

GESTIUNEA DEȘEURILOR

Cu Aplicația Wastebill digitalizezi gestiunea deșeurilor și generezi instant rapoarte automate, conform cadrului legal, precum și alte documente de însoțire a transporturilor de deșeuri (Anexa 1, Anexa 2, Anexa 3).

ACADEMIA DE MEDIU

Academia de Mediu îți oferă acces la proceduri de lucru și de obținere a actelor de reglementare, la noutăți legislative din domeniu, studii de caz practice, precum și cursuri de specializare sau de perfecționare în domeniu.

MARKETPLACE DE MEDIU

Intermediază interacțiunea dintre cei care oferă și cei care au nevoie de servicii de mediu. Ajută specialiștii să obțină mai mulți clienți și companiile care au nevoie de servicii de mediu, să aibă acces la specialiști certificați.

Funcționalități

Totul într-un singur loc

disponibil pe mobil, desktop sau tabletă

Funcționalități active

Z

Întocmire evidență lunară a deșeurilor

Z

Generare rapoarte lunare/ anuale automate

Z

Generare rapoarte în format SIM

Z

Generare documente pentru transportul deșeurilor

Z

Completare automată (Anexe 1, 2, 3)

Z

Cataloage de produse (nomenclatoare)

Z

Calendarul raportărilor de mediu

Z

Evidența contractelor cu furnizori/ colectori/ OIREP

Z

Alerte și notificări de raportare

Z

Academie de mediu

Z

Marketplace

Funcționalități în dezvoltare

Z

Gestiunea ambalajelor

Z

Gestiunea echipamentelor electrice și electronice și a deșeurilor de electrice și electronice

Z

Gestiunea bateriilor/acumulatorilor și a deșeurilor de baterii și acumulatori

Z

Gestiunea anvelopelor și a deșeurilor de anvelope

Z

Gestiunea uleiurilor și a deșeurilor de uleiuri

Z

Gestiunea substanțelor și amestecurilor periculoase

Z

Managementul documentelor

Z

Identificare obligații de mediu ale companiilor

(mini-audit automat)

De ce WasteBill

De la Hârtie la Tehnologie

Wastebill vs. Excel

WasteBill vs excel - excel

Wastebill vs. Tipizate

WasteBill vs Tipizate

Wastebill vs. Platforme

WasteBill vs Excel - WasteBill

Avantaje

Avantaje strategice

Cadrul General al Obligatiilor de Mediu din Romania

Privire de ansamblu, în timp real

WasteBill îți permite să vizualizezi în timp real activitatea din platforma și să urmărești progresul echipei tale în îndeplinirea obiectivelor voastre.

Poți urmări, poți evalua și poți răsplăti performanța individuală a fiecărui membru al echipei tale.

Transparență

WasteBill are un sistem de administrare multi-user, în care poți acorda drepturi specifice. Pentru mai multă transparență față de clientul tău, îi poți oferi acestuia acces de vizualizare a situației la zi, în timp real și de oriunde.

Acest aspect ajută la clădirea încrederii între tine și clienți și fidelizarea acestora.

Profesionalism

WasteBill te ajută să-ți îmbunătățești imaginea în fața clientului.

Utilizarea unei platforme complexe în detrimentul documentelor word sau excel este o dovadă de profesionalism și oferă clienților tăi încredere și siguranță.

Accesibilitate

WasteBill îți permite accesul instant la documente, de oriunde și oricând.

Platforma îți oferă posibilitatea de a vă ajuta clienții de la distanță, rapid și de pe orice device. Indiferent că ești la birou, în trafic sau în vacanță, ai acces rapid în aplicație, pentru a oferi clientului tău, instant, situația la zi.

Uşurință în utilizare

Interfața este ușor de utilizat. În urma abonării primești o ședință de onboarding dedicat, în care te ghidăm pas cu pas în utilizarea corectă a platformei.

În plus, tu și echipa ta aveți acces la materiale video și suport tehnic constant.

Gestiunea Deșeurilor Simplificată

Cu Wastebill

Întocmire evidență lunară a gestiunii deșeurilor

Wastebill digitalizează complet procesul de Gestiune și Evidența deșeurilor.

Platforma înlocuiește documentele word și cele excel cu o platformă automatizată, care păstrează formatul cadrul legal, ceea ce îți simplifică foarte mult munca. Cu un input preliminar de date, platforma calculează automat evidența lunară pentru fiecare cod de deșeu generat.

Generare rapoarte lunare/ anuale automate

Oferă acces rapid la rapoarte automate - platforma generează automat, atât evidența lunară pentru fiecare cod de deșeu generat, cât și centralizarea tuturor evidențelor lunare în raportarea anuală care trebuie depusă la APM, prin doar câteva clickuri.

Generare rapoarte în format SIM

Generează rapoarte în format SIM - cu Wastebill generezi automat rapoarte în format SIM, pe care trebuie doar să le copiezi în sistemul SIM. Acest lucru te ajută să scutești timp prețios cu inputul de date, energie și cunoștințe ale platformei SIM. Tot ce trebuie să faci este să copiezi informația din raportul (SIM) generat de Wastebill în platforma Sistemul Integrat de Mediu (SIM).

Generare documente pentru transportul deșeurilor
 • Poți genera cu ușurință documentele de transport conforme cu formatul cadru din lege, diferențiate în funcție de natura deșeurilor:

- pentru deșeurile periculoase care depășesc cantitatea de 1 tonă pe an - Formular pentru aprobarea transportului deșeurilor periculoase, respectiv Anexa nr.1 la HG nr. 1.061/ 2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României
- pentru deșeurile periculoase - Formular de expediție/ transport deșeuri periculoase, respectiv Anexa nr.2 la HG nr. 1.061/ 2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României
- pentru deșeurile nepericuloase - Formular de încărcare - descărcare deșeuri nepericuloase, respectiv Anexa nr.3 la HG nr. 1.061/ 2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României

și/sau

 • Poți introduce datele direct din documentele de transport emise de către colectorul sau transportatorul deșeurilor și de asemenea, ai secțiune dedicată de upload- astfel că vei fi sigur că nu vei rătăci documentele de transport și le poți accesa în orice moment ai nevoie.
 • Având în vedere că Anexele 3 au regim special (similar cu facturile fiscale) ai posibilitatea setării Seriei și numărului de la care dorești începerea numerotării. Începând cu prima Anexa 3 vei fi sigur că acestea se vor numerota cronologic, astfel încât să eviți erorile și să ai o evidență clară a acestor documente.
 • Ai acces în orice moment la informații utile cu privire la deșeurile predate defalcate pe cod de deșeu: numărul de transporturi efectuate, cantitatea de deșeuri predată (în tone), cantitatea rămasă de valorificat/ eliminat etc.
 • Registrul special pentru evidența formularelor de transport se generează automat printr-un singur click pe baza informațiilor din documentele de transport - și astfel nu mai trebuie să întocmești registrul și să urmărești toate documentele de transport emise/ primite pentru a-l completa manual.
 • WasteBill calculează numărul de transporturi de deșeuri periculoase efectuate, precum și cantitatea de deșeuri periculoase aferentă acestora și te avertizează când se depășesc numărul de transporturi aprobate și/ sau cantitatea aprobată prin Formularul pentru aprobarea transportului deșeurilor periculoase, respectiv Anexa nr.1 la HG nr. 1.061/ 2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.
Completare automată (Anexe 1, 2, 3)
 • La primul document de transport, datele cu privire la deșeuri (cod, denumire), precum și datele cu privire la colector/transportator și destinatar se preiau automat (din datele introduse la setarea profilului de utilizator)
 • De la al doilea document de transport, poți folosi documentele de transport deja emise, modificând doar data și cantitatea. Astfel, economisești foarte mult timp pe care îl poți folosi în alte activități care să-ți aducă mai multe venituri.
Evidența contractelor cu furnizori/ colectori/ OIREP

Ai posibilitatea încărcării tuturor documentelor și contractelor cu furnizorii și colaboratorii implicați, pentru acces instant și de oriunde pentru vizualizare, verificare, transmitere prin e-mail, descărcare sau print.

Cum te ajută această funcționalitate?

 • Ai acces la contractele cu toți colectorii cu care lucrezi într-un singur loc
 • Având posibilitatea de upload a documentelor, poți urmări valabilitatea autorizațiilor de mediu, a vizelor anuale și a licențelor colectorilor
 • Poți verifica, în orice moment, ce cod de deșeu poate colecta un anume colector și ce operațiune va fi aplicată
 • Urmărești valabilitatea contractelor, având posibilitatea înnoirii în timp util, evitând astfel amenzile ce decurg din colaborarea cu un furnizor/colaborator căruia i-a expirat autorizația de funcționare.
Alerte și notificări

Ești la curent cu noutățile legislative - primești e-mailuri cu noutățile legislative din domeniu și ești informat cu privire la evenimentele notabile din domeniu.

Calendarul Raportărilor de Mediu

WasteBill este singurul instrument/ platformă online care îți oferă acces la calendarul complet* al raportărilor obligatorii în domeniul mediului (ce, unde și când trebuie să depui).

*Raportările menționate în calendar sunt valabile pentru majoritatea activităților economice din România, însă, în funcție de activitățile companiei pot interveni și alte obligații specifice care nu fac obiectul calendarului.

Demo

Cum Funcționează Wastebill

Cui se adresează?

Pe cine ajută WasteBill

R

Responsabilii de mediu din companii

R

Specialiștii cu managementul deșeurilor

R

Specialiștii de mediu

R

Experții de mediu

R

Consultanții de mediu

R

Persoanele desemnate cu gestionarea deșeurilor în cadrul companiilor

R

Responsabilii cu gestiunea deșeurilor

Nu-ai-cum-sa-gresesti-cu-waste=bill

În curând

Gestiunea Ambalajelor

Cum te ajută Modulul de Gestiune a ambalajelor

 • Câștigi timp - nu mai calculezi manual cantitățile de ambalaje introduse pe piață și raportate către OIREP (fost OTR), și respectiv către AFM (Administrația Fondului de Mediu). Tu introduci datele din documentul de recepție sau de vânzare, iar aplicația WasteBill calculează restul automat pentru tine.
 • Nu ai cum să greșești - odată stabilite informațiile despre produse și modul de ambalare, elimini riscul greșelilor de calcul . Aplicația are în spate formule de calcul sigure, care asigură calcularea corectă a cantităților de ambalaje introduse pe piața națională.
 • Ai o gestiune clară cu toate informațiile necesare întocmirii raportărilor: materiale (plastic, PET, carton, sticla, metal, aluminiu, lemn), categorii (primar, secundar, de transport/terțiar), fluxuri (municipal, comercial-industrial).
 • Economisești timp - ai siguranța alinierii la legislație. Primești acces la un format cadru VERIFICAT pentru gestiune - realizat de către experții WasteBill, în baza normelor legale. În plus, avem grijă să actualizăm de fiecare dată formatul cadru legal, în conformitate cu actualizările legale.
 • Economisești bani prin reducerea costurilor cu obligațiile la Administrația Fondului pentru Mediu- AFM - prin respectarea fluxului din aplicație ai posibilitatea să depistezi diferențe dintre cantitatea de ambalaje rezultate din documentele de achiziție și cantitatea efectivă/reală de ambalaje, diferențe care te încarcă cu obligații de plată către AFM.

Avantajele:

 • Digitalizează complet procesul de Gestiune și Evidența a ambalajelor
 • Generează rapoarte pentru OIREP (fost OTR) și declarația lunară către Fondul pentru Mediu (declarația AFM)
 • Îți calculează în timp real obiectivele anuale de valorificare pe care le ai de îndeplinit conform legii ambalajelor
 • Vezi în orice moment situația reală cu privire la stadiul îndeplinirii obiectivelor anuale de valorificare
 • Calculează corect și în timp real cantitățile de ambalaje, obiectivele de valorificare aferente și distribuția cantităților valorificate individual și/sau către OIREP-uri
 • Calculează automat sumele de plată pentru AFM - știi în orice moment cât ai de plată
 • Poți alege dintre mai multe variante de calcul a cantităților puse de piață, în funcție de modalitatea ta de lucru.
 • Modulul Ambalaje va include funcționalități multiple de gestiune, cum sunt: Echipamente Electrice și Electronice, Baterii și Acumulatori, Uleiuri, Substanțe periculoase.

Pentru cine este gestiunea ambalajelor

Pentru cine este Modulul de Ambalaje?

 • Importatori sau producători - companii care importă produse sau fabrica produse sub marca de proprie
 • Importatori sau producători de ambalaje de desfacere - companii care importă sau fabrică ambalaje de desfacere (care sunt destinate a fi umplute la punctul de vânzare)
 • Deținătorul de marcă - cel care este responsabil pentru produsele puse pe piață
 • Consultanții de mediu sau Responsabilii de mediu care au în portofoliu companii care datorează contribuții către Fondul pentru Mediu

De ce să ai încredere în WasteBill

Pentru că și alții au avut și nu au fost dezamăgiți.

Experți în business, eco-inovare, mediu, tech și sustenabilitate au premiat WasteBill.

În octombrie 2021 WasteBill a câștigat o finanțare în valoare de 20.000 euro și, odată cu ea, încrederea liderilor în soluții de eco-inovare, fiind unul dintre cele 28 de startup-uri românești selectate (dintr-un total de 179 înscrise) în cursa afacerilor cu idei de afaceri verzi.

Programul a fost organizat de Black Sea ClimAccelerator, accelerator de startup-uri green și soluții eco-inovare, care susține startup-urile din România și Bulgaria ce se concentrează pe soluții de eco-inovare, în scopul combaterii schimbărilor climatice.

Printre jurați s-au aflat personalități ale mediului de business, tech și sustenabilitate, printre care: Mona Nicolici – Sustainability & CSR Consultant, Laura Ciobanu – Manager Sustenabilitate, EY România, Vlad Panait – Managing Partner & Founder Sparking Capital, Vlad Gliga – CEO Rubik Hub & Co-founder The Climate Vertical, dar și câțiva reprezentanți ai unor programe de investiții, printre care Andrei Dudoiu – Managing Partner SeedBlink.

Vezi aici mai multe despre program.

Despre noi

Echipa Wastebill

GEORGIANA Voinea

Chief Product Officer WasteBill

Expert de Mediu

Co-fondator WasteBill

MIHAI Costea

Chief Technology Officer WasteBill

Lead Developer

Co-fondator WasteBill

TONI Mandin

Chief Marketing Officer WasteBill

Marketing & Communication Expert

Co-fondator WasteBill

Testimoniale

Ce spun utilizatorii platformei

Cu WasteBill economisesc timp și bani

Cu aplicația WasteBill, gestiunea deșeurilor este mult mai ușor de întocmit decât pe hârtie. 

Aplicația este foarte simplu de utilizat. Mă descurc fără să am cunoștințe în domeniu, deoarece este intuitivă.

 

Înainte să folosesc WasteBill pierdeam foarte mult timp cu gestiunea deșeurilor, iar timpul meu ca de altfel pentru oricine altcineva, se traduce în bani.

 

WasteBIll m-a ajutat nu doar cu digitalizarea gestiunii, ci și să-mi rezolv problema legată de raportările obligatorii de mediu. Înainte, pentru mine, acest subiect era foarte stresant. Știam că dacă nu depun la timp rapoartele sau dacă sunt incorecte, riscam amenzi mari de la Garda de Mediu.

 

Acum stau fără griji. Știu că rapoartele mele sunt corecte, și știu exact când trebuie să depun raportările, unde și ce am de făcut. 

 

Cu WasteBill, am acces la informații precum calendarul complet al raportărilor de mediu, pe care nimeni altcineva în România nu ți-l oferă, și la Academia de Mediu, unde am acces la tot ce trebuie să știu legat de legislația de mediu în vigoare și procedurile de implementare a acestora.

 

Recomand cu mare drag WasteBill. Pentru mine este un instrument foarte util, la un preț super ok.

Adminsitrator Tiroll Business Prod

Prețuri

Cât costă WasteBill

*Prețurile afișate nu conțin, momentan, TVA și vor fi facturate în RON, la cursul mediu BNR EUR/ RON din ziua efectuării tranzacției.